Theo Francken windt er geen doekjes om: “Als Maggie De Block zo’n dingen niet doet, gaan er nog incidenten volgen zoals in Bilzen”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken is niet te spreken over minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Tijdens een voordracht waarschuwde hij zelfs voor nog meer incidenten zoals in Bilzen.

"Ik las dat onder andere Maggie De Block (Open Vld)  vindt dat ik op lokale N-VA-bijeenkomsten mensen oppook", citeert De Morgen Theo Francken. Daar is de ex-staatssecretaris het duidelijk niet mee eens.

“Terwijl ik alleen duiding geef en oplossingen aanreik. Voor een virulente speech gevolgd door een optocht met brandende toortsen naar het asielcentrum zijn jullie aan het verkeerde adres. Ik opende zelf honderd centra en weet dat emoties hoog kunnen oplaaien.”

“Buurtbewoners maken zich zorgen over criminaliteit, vervreemding en vragen zich af: 'Zitten hun kinderen bij de onze in de klas?' Ik ging altijd met hen spreken. Ik heb mevrouw De Block geadviseerd hetzelfde te doen, anders volgen er na Bilzen nog veel incidenten. De mensen hebben er terecht hun buik van vol."