Meisje (5) raakt vermist: "Ongelooflijk wat haar hond toen deed, wat een held!"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
Een jong meisje dat dagenlang vermist was in de Siberische wildernis, heeft haar leven te danken aan haar hond.

Karina Chikitova (5) uit Olom verliet samen met haar husky Naida haar dorp toen ze haar vader achterna wilde lopen op het moment dat die vertrok om als vrijwilliger bij de brandweer te gaan werken. Maar het meisje raakte verdwaald in de wildernis.

Het duurde enkele dagen vooraleer Karina als vermist werd opgegeven; haar oma dacht dat het meisje zich bij haar vader bevond, terwijl die dacht dat zijn dochter thuis was.

Wolven en beren

Vervolgens werd een reddingsteam opgetrommeld. Er heerste grote paniek bij de ouders, want hun kind was vermist geraakt in een gebied waar wolven en beren leven.

Na negen dagen keerde de husky terug naar het dorp. Hij leidde de hulpdiensten naar de plek waar Karina zich bevond. Ze zat er te schuilen in een hol dat de hond gegraven had. Het meisje had bessen geplukt en water uit een rivier gedronken om te kunnen overleven. 's Nachts kon ze zich warm houden dankzij haar trouwe viervoeter.

Het meisje was moe, hongerig, zat onder de muggenbeten en had lichte verwondingen opgelopen, maar stelde het gezien de omstandigheden goed.