"Grote vrees bij achterban dat CD&V mee zou stappen in paars-groene regering"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het ziet ernaar uit dat we een Vivaldi-regering krijgen, al bestaat de mogelijkheid dat CD&V alsnog zal afhaken. Dat zegt Vlaams minister  Ben Weyts (N-VA). Volgens hem heerst er verdeeldheid  binnen CD&V over de federale regeringsdeelname.

"Op Vlaams niveau hebben we een Zweedse regering met Open Vld en CD&V en dat is Noord-Europees terwijl men op federaal niveau een regering aan het maken is genoemd naar een Italiaanse componist. Onze vrees is dat dit dan ook een Zuid-Europees beleid zal worden", aldus Ben Weyts in De Zevende Dag.

"Dat is niet hetgeen de Vlamingen vragen en wat Vlaanderen nodig heeft. Wij zullen daar tegen blijven ageren. Je moet geen politicoloog zijn om het volstrekt abnormaal te vinden dat er een regering tot stand komt waar de meerderheid van de Vlamingen niet vertegenwoordigd is."

"Als je je oor te luisteren legt bij de burgemeesters, bij de achterban van CD&V, dan hoor je toch wel een heel grote vrees dat die partij mee zou stappen in een paars-groene meerderheid. Ik geef de hoop zeker niet op."