Onderwijsspecialist SP.a valt bijna van zijn stoel: “Een ravage die minister Weyts aanricht, die man staat ons gewoon te beliegen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De linkse oppositiepartijen sp.a, Groen en PVDA hebben het niet begrepen op de onderwijsplannen van minister Ben Weyts (N-VA). Ze maakten de plannen met de grond gelijk.

Vorige week nog zei minister Ben Weyts dat het onderwijsbudget met 302 miljoen euro zal stijgen. “Er zijn ook binnen het Onderwijs beperkte besparingen, maar deze worden ruimschoots overtroffen door extra geld dat er volgend jaar al bijkomt”, zei hij in het Vlaams Parlement.

Gisteren mochten dan de oppositiepartijen reageren op de minister zijn plannen. Bij SP.A is men tevreden over de bijkomende middelen voor het basisonderwijs, maar gaan die volgens ten koste van het secundair onderwijs.

Onderwijsspecialist Steve Vandenberghe was heel scherp. “Ik zie een ravage aan besparingen in het secundair onderwijs”, citeert Het Laatste Nieuws hem. “Ach, de minister verkondigt alleen maar leugens.”

“U zegt dat u de open end-financiering behoudt, maar dat klopt niet voor het secundair onderwijs. Daar raakt u wél aan de open end-financiering. Dat is dus een leugen”, aldus Vandenberghe. 

“Gaat u studierichtingen afbouwen? Snoeien in het loon? De mensen weten het niet”, aldus Vandenberghe.