Dit telefoontje wilde Zuhal Demir echt niet krijgen: “Ik vervloekte de hele boel”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zuhal Demir heeft haar handen vol als Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme. Een drukke agenda, die soms tot nare gevolgen leidt, weet Demir.

“Ik heb de eerste verjaardag van mijn dochter Rozanne moeten missen”, klinkt het in een interview dat de N-VA-politica gaf aan Het Laatste Nieuws. “We zaten die voormiddag samen met de partij toen de regeringscrisis tot een hoogtepunt kwam. Ik ging terug naar huis voor haar feestje. Ze zouden me bellen als het nodig was. Net toen ik de taart ging aansnijden, rinkelde de telefoon.”

Aan de lijn hing Jan Jambon, met een dringende vraag; “'Sorry hé, maar kan je komen?' vroeg hij meteen. Ik antwoordde: 'Kunnen? Het zal wel moeten, zeker?'. Dat zijn de momenten waarop je de job toch even vervloekt”, aldus Demir.

De tweede verjaardag van haar kind zal ze wél meemaken, hoewel het niet veel scheelde. “Op 8 december verjaart ze, op 9 december moet ik naar de klimaattop. Als die in Chili was doorgegaan, had ik vroeger moeten vertrekken. Ik ben dus zeer blij dat die uiteindelijk in Madrid doorgaat.”