Vias stelt opvallende verschillen vast tussen mannelijke en vrouwelijke bestuurders

door: STS
Autorijden - auto
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er zijn opvallende verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke automobilisten. Dat blijkt uit een onderzoek van Verkeersinstituut Vias.

Zo zijn vrouwen veel minder vaak betrokken bij ongevallen met gewonden. Bij slechts twee op de tien dodelijke ongevallen is er een vrouw betrokken. En per duizend letselongevallen met vrouwen achter het stuur vallen er negen doden. Met mannen achter het stuur zijn dat er zestien, viel te horen op VTM.

"Mannen rijden wel vaker dan vrouwen en leggen ook meer kilometers af", zei Stef Willems, de woordvoerder van Vias Institute, op de commerciële zender. "Maar zelfs als je daar rekening mee houdt, blijkt dat de mannen toch meer verkeersonveilig gedrag stellen dan vrouwen."

"Mannen zijn verantwoordelijk voor veel ernstigere ongevallen, en dat heeft onder andere te maken met het feit dat ze gevaarlijker gedrag stellen, zoals bijvoorbeeld vaker rijden onder invloed van alcohol, of te snel rijden."

Van de vrouwen die na een ongeval met gewonden een ademtest moesten afleggen, blies 5,2 procent positief. Bij de mannen gaat het om dubbel zoveel: 11,6%.