Hoe blijf je gehydrateerd bij hoge temperaturen als water niet jouw ding is?

door: WVDS
koude drank, verfrissend water
Afbeelding bron: Pixabay

Eindelijk kunnen we genieten van de zon en hoge temperaturen de komende dagen, en dan is het belangrijk om je lichaam voldoende te hydrateren.

Veel water drinken is gezond op warme dagen, maar wat als je niet van water houdt? Gelukkig zijn er genoeg manieren om je lichaam goed gehydrateerd te houden zonder dat je liter na liter water hoeft te drinken.

Alternatieven voor water op zomerse dagen

Veel soorten fruit en groenten bevatten een grote hoeveelheid water. Watermeloen en komkommer bestaan bijvoorbeeld voor meer dan 90% uit water. Door deze voedingsmiddelen te eten, kun je een goede hoeveelheid water binnenkrijgen zonder dat je het hoeft te drinken.

Als je niet zo'n fan bent van water, dan zijn sappen en smoothies een prima alternatief. Je kunt verschillende fruitsoorten en groenten mixen om te profiteren van de hydraterende eigenschappen. Let wel op je suikerinname!

Heb je liever een warme drank maar wil je toch gehydrateerd blijven? Kruidenthee is een verzachtend alternatief dat wat smaak aan je hydratering kan toevoegen. Bijvoorbeeld, munt-, kamille- of gemberthee kunnen verfrissend zijn en ze helpen je lichaam om vocht vast te houden.

Melk en sportdrankjes bevatten naast water ook stoffen die bijdragen aan de vochthuishouding en ondersteunen de botten, spieren en zenuwen in ons lichaam. Deze dranken kunnen een verfrissend alternatief zijn voor water, vooral na intensieve lichamelijke activiteiten.

Misschien houd je wel van water met een smaakje? Voeg daarom wat smaak toe aan je water door bijvoorbeeld een schijfje citroen of limoen, een handjevol verse munt of wat gesneden aardbeien toe te voegen. Het geeft een lichte smaak zonder extra calorieën of suiker.

Zelfs als je niet van water houdt, zijn er dus nog veel andere manieren om gehydrateerd te blijven. Wat essentieel is voor onze gezondheid, vooral op hete, zonnige dagen.