Koen Geen waarschuwt iedereen: “Anders leuke tijden voor N-VA en Vlaams Belang”

bron: Radio1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister Koen Geens wil iedereen waarschuwen. Hij vreest dat anders N-VA en Vlaams Belang er optimaal van kunnen profiteren.

“Het is mij niet zo duidelijk wat de plannen van Paul Magnette zijn. Hij wilde altijd al een paars-groene regering. En vanaf wanneer hij voorzitter is geworden, is dat nog duidelijker geworden. Je kan hem niet kwalijk nemen dat hij een voorkeur heeft. Hij is heel anders dan Di Rupo. Ik denk wel dat hij die piste genegen is.

“Ik begrijp niet goed wie die gesprekken publiekelijk gemaakt heeft. Dat baart mij zorgen. De voorbije regering heeft keihard gewerkt. Het pensioenregime kan niet ter discussie zijn. Ik zie ook niets over fiscaal en budget. Als je die op de lange termijn in orde wil krijgen, moet je wel aan een staatshervorming denken.”

“Het moet goedkoper worden om ons land te runnen. Anders gaan de N-VA en Vlaams Belang heel leuke tijden tegemoet als het budget ontspoort door die paars-groene regering. Ik begrijp ook niet wat Open VLD van plan is. Als het ernstig gaat zal men in ons een partner vinden, anders zullen ze ondervinden dat we sterker zijn in oppositie voeren dan men denkt."