Einde van de warme bakker zoals we die kennen? "Drastische beslissing, maar ik geloof in het concept"

door: STS
bakker
Afbeelding bron: Pixabay

De laatste jaren zijn er meer en meer warme bakkers verdwenen. Veel mensen kopen hun brood dan ook in de supermarkt. Bakkers kunnen het nachtleven na tientallen jaren vaak niet meer aan. En ze vinden soms ook geen vast personeel.

Zo ook bakker Koen Ulenaers uit Lommel. Hij zag een vaste medewerker verdwijnen en kan geen vervanging vinden. "En dus neemt hij deze drastische beslissing: enkel nog openen in de weekends", meldt TV Limburg.

"Ik kan niet meer garanderen dat ik altijd open ben wanneer ik open moet zijn. Daarom heb ik beslist om enkel nog op zaterdag en zondag open te zijn. Maar dan wel ook élke zaterdag en zondag", vertelde de bakker aan de regionale zender.

De man is van plan om nu een aantal automaten te installeren, zodat klanten door de week toch nog brood kunnen kopen. "En ook gebakjes, taarten, koeken en broodjes. En pralines en chocolade, want we zijn ook chocolatier. Ik geloof rotsvast in het concept."

Nachtrust

"Dit geeft mij ook de nachtrust, die ik voorheen nooit had", zegt Koen. "Dat geeft meer energie. Ik herleef wel een beetje. Het is wel een verschil en dat is natuurlijk ook iets waard."

Tags bakker brood